Logo Info-Sanatate

Platforma educațională Info-Sănătate

Platforma educațională Info-Sănătate

Mai educat I Mai sănătos

Mai educat I Mai sănătos

Ce este Info-Sănătate

Info-Sănătate este o platformă națională de informare video, destinată educației pentru sănătate și promovării unui stil de viață conștient și armonios. Platforma educațională este formată din peste 200 de ecrane LCD și monitoare amplasate în sălile de aşteptare din clinici medicale, spitale, policlinici și cabinete medicale, în 73 de oraşe din România.

Grila de programe video

Playlistul are durata de o oră, conține programe informativ-educaționale și campanii de comunicare-publicitate. Programele video se difuzează fără sonor, pentru a nu deranja activitățile medicale. Grila de programe video include următoarele categorii de spoturi video:
   • Programe educaționale
   • Informații pentru pacienți

   • Perspective
   • Meme pozitive
   • Stare de bine
   • Campanii de conștientizare, informare și prevenție

Programele video pot fi vizualizate online: youtube.com/InfoSanatate.

ABONAMENTE
Clinici, spitale, cabinete medicale

Tarif abonament

Difuzarea programelor Info-Sănătate și a materialelor video de prezentare se realizează în baza unui abonament lunar de 45 lei per ecran, care se achită anual (540 lei). Tariful include administrarea programelor informativ-educaționale, monitorizarea funcționării sistemului video (ecran și calculator), precum și realizarea-difuzarea de anunțuri video destinate pacienților.

Parteneriat

Colaborarea se realizează în baza unui Acord de parteneriat privind educația și informarea pacienților pe durata așteptării în vederea consultațiilor, precum și în vederea susținerii campaniilor de conștientizare și a programelor de prevenție derulate de instituții și organizații non-guvernamentale. 

Pentru a difuza programele Info-Sănătate în locația dumneavoastră vă rugăm să completați formularul de abonament.

Informații pentru pacienți

Play Video
Play Video
Play Video

Programele video destinate pacienților includ trei spoturi cu difuzare permanentă, conform legislației în vigoare: “Drepturile pacienților” și “Obligațiile pacienților” – campanii în parteneriat cu Ministerul Sănătății; Decontarea serviciilor medicale de către CAS” – informații solicitate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Alte spoturi deja realizate pentru urgențe care se pot difuza la cerere: “Primiri urgențe – informații pentru pacienți și aparținători“, “Protocolul de triaj în cadrul unității de primiri urgențe“.

Prezentarea serviciilor medicale / anunțuri

Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Spotul video de prezentare și anunțurile sunt realizate de Info-Sănătate, în baza informațiilor pe care ni le furnizați  folosind formularul onlineAcest tip de material video are maxim 13 paragrafe (max. 2-3 minute). 

Vă recomandăm să afișați informații care sunt de interes general, nu informații foarte specifice sau care sunt de interes doar pentru o categorie restrânsă de pacienți. 

Instalarea și funcționarea echipamentelor video

Difuzarea programelor video se realizează printr-un calculator conectat la internet, pe care se instalează aplicația Skynet Info-Sănătate, realizată special pentru administrarea ecranelor și a programelor video.

Sistemul de tip video indoor (digital signage) este compus din:
 – Ecran (display, monitor)
 – Calculator
 – Conexiune la internet (stick wifi sau cablu)

Dacă există deja un monitor acesta poate fi conectat la platforma video Info-Sănătate prin intermediul oricărui calculator/miniPC cu sistem de operare Windows (pe care va rula aplicația Skynet Info-Sănătate).

Conţinutul editorial şi funcţionarea ecranelor sunt gestionate prin internet de către echipa Info-Sănătate, prin intermediul softului Synet Info-Sănătate, special realizat pentru administrarea platformei.

Cabinetul/clinica/spitalul asigură conectarea la internet şi alimentarea cu energie electrică a echipamentelor.

Programul de funcţionare al ecranelor este stabilit în funcţie de programul locației; este de preferat ca ecranul și calculatorul să fie setat pentru pornire-oprire automată (este important să nu fie scoase din priză).

În cazul în care se utilizează un ecran și un calculator separat trebuie setate ambele pentru a se porni-opri automat. 

1. Sistem indoor video cu utilizare scurtă-medie (3-4 ani)

Achiziție din magazine de specialitate: 1.600-2.200 lei 
– Display pentru uz casnic: de preferat cu diagonala de minim 32 inci (81 cm) și posibilitatea de pornire-oprire automată, 700-900 lei.
– PC sau Mini PC: min. 2-4GB RAM și hard drive de 32GB, 800-1.200 lei.
– Suport perete/tavan: 50-150 lei.

Opțiune oferită de Samsung România: 2.170 lei
– Display  32 inci (81 cm) uz casnic HD Samsung UE32N4003A: 780 lei.
– Mini PC extern cu Windows pre-instalat Intel® NUC 7 Essential Mini PC (4GB RAM, spațiu stocare 32 GB, se montează în spatele ecranului): 1.200 lei.
– Suport perete/tavan: 120 lei.
– Cost expediție: 70 lei (include asigurarea).

Display-ul Samsung pentru uz casnic are durata de viață de aprox. 3-4 ani (utilizare 12-16 ore pe zi); mini PC-ul Intel durează min. 5-7 ani. Display-ul Samsung și/sau mini PC-ul Intel furnizate de distribuitorul Samsung România pot fi achiziționate separat. Ecranele pentru uz casnic beneficiază de garanție doar dacă sunt utilizate max. 6 ore pe zi (se pierde garanția prin utilizarea lor peste 6 ore zilnic).

2. Sistem indoor video profesional cu utilizare medie-lungă (5-6 ani)

Opțiune oferită de Samsung România: 3.090 lei
– Diagonala ecranului: 32 inci (81 cm), model Samsung LH32DCEPLGC/EN, 1.700 lei

– Mini PC extern cu Windows pre-instalat Intel® NUC 7 Essential Mini PC (4GB RAM, spațiu stocare 32 GB, se montează în spatele ecranului): 1.200 lei.
– Suport perete/tavan: 120 lei.

– Cost expediție: 70 lei (include asigurarea).
* Durata de funcționare recomandată: 16 ore pe zi, 7 zile pe săptămână (min. 5-6 ani).

Info-Sănătate nu comercializează sisteme indoor, caracteristicile echipamentelor sunt oferite în scop informativ (prețurile includ TVA). În formularul de abonament puteți specifica dacă doriți să achiziționați echipamente Samsung și vom direcționa cererea dumneavoastră către Activ Invest, distribuitorul autorizat Samsung România. Acesta oferă și posibilitatea de a instala sistemul pe perete prin intermediul echipei tehnice proprii (costul variază în funcție de localitate). 

Activitățile de prevenție sunt o componentă esențială și strategică a sistemului național de sănătate, aspect menționat și de Standardele de acreditare elaborate de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (https://anmcs.gov.ro).

01.06.01.06.02
La intrarea în spital există un sistem de afișare a informațiilor privind drepturile și obligațiile pacienților și aparținătorilor.
01.06.01.01 / 1.2.2.1 C
Spitalul pune la dispoziţia publicului canale de comunicare variate.
01.06.01.01.02
Spitalul asigură materiale informative cu privire la educația sanitară și prevenție.
01.06.01.06.01
La intrarea în spital există un sistem de afișare a informațiilor privind serviciile medicale și patologiile tratate în spital.

În vederea acreditării se trimite un playlist în format pdf unde sunt evidențiate toate campaniile de educație și informare, precum și spoturile privind drepturile pacienților, obligațiile pacienților și informarea privind tarifele decontate de CAS.

Contact

Asociația Info-Sănătate DigitalNet
Bd. Iancu de Hunedoara nr. 33, et. 3, ap. 16
București, sector 1, 011733
Tel/Fax: 021.668.51.12
office@info-sanatate.ro
www.youtube.com/infosanatate
www.info-sanatate.ro

Abonamente clinici/spitale/cabinete medicale
Viorica Muntean – tel: 0730.188.187

viorica@info-sanatate.ro

Tehnic, IT
Claudiu Călin – tel: 0724.326.132
claudiu@info-sanatate.ro