Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Evaluarea terapiei cu imunomodulator stafilococic în periodontite

Evaluarea terapiei cu imunomodulator stafilococic în periodontite

Studiu longitudinal realizat de şef lucr. dr. Georgescu Teodor, Catedra de Odontologie şi Parodontologie, Facultatea de Medicină Dentară, Univ. Titu Maiorescu.

de Psihoterapeut Gina Gheoca

25 Feb. 2010

 

Psihoterapeut Gina Gheoca, Managing Partner Reţeaua Info-Sănătate.


Rezumat. Studiul longitudinal efectuat pe un număr de 1.000 de subiecţi pentru evaluarea terapiei cu imunomodulator stafilococic în periodontite s-a bazat pe următoarele semne clinice: schimbarea culorii gingiei de la culoarea violacee de stază la culoarea roz;
reducerea edemului inflamator; reducerea sau dispariţia supuraţiei şi a sângerării; reducerea dimensiunilor pungilor parodontale; reducerea mobilităţii dinţilor; vindecarea leziunilor epiteliului gingival marginal; aspectul şi consistenţa gingiei; ameliorarea subiectivă a stării pacientului, reducerea sau dispariţia halenei, apariţia senzaţiei de stabilitate ocluzală, reducerea până la dispariţie a durerilor gingivale, reinstalarea sensibilităţii tactile normale a dintelui. S-a apreciat cazul vindecat dacă a răspuns pozitiv la toate aceste semne clinice de evaluare şi s-a considerat ameliorat dacă a răspuns pozitiv doar la unele din aceste semne clinice. Procentul de ameliorat- vindecat, conform studiului, este între 70-90%, datorat şi acţiunii conjugate a măsurilor de igienă, tratament antimicrobian şi antimicotic, după caz. Ciclul imunostimulator iniţial a fost administrat după o schemă de administrare constând din 15-18 inoculări de imunomodulator stafilococic în diluţiile 106, 107, 108, 109 corpi bacterieni/1 ml; rapelurile s-au efectuat la 6, 12 şi 24 luni de la terminarea ciclului imunostimulator anterior şi schema de administrare a constat într-o serie de 9 inoculări din diluţiile de mai sus. Studiul longitudinal confirmă eficienţa tratamentului cu imunomodulator stafilococic în periodontite.

Concluzii:
- Interpretarea rezultatelor clinice a condus la concluzia că au fost obţinute ameliorări şi vindecări în proporţie de 70-90 %, indiferent de forma de parodontopatie, ca urmare a acţiunii conjugate a tratamentului cu imunomodulator stafilococic şi a măsurilor de igienă, tratament antiimflamator, antimicrobian sau antimicotic etc.
- Numărul recidivelor scade după 2-3 rapeluri şi din acest motiv schema de administrare a imunomodulatorului stafilococic a fost completată cu rapeluri la 6, 12 şi 24 de luni de la terminarea ciclului imunomodulator anterior.
- În cazul recidivelor între aceste intervale sau ulterior rapelurilor programate se pot inocula 2-3 doze de câte 1 ml din vaccin stafilococic din diluţiile 1/1000, 1/100 şi 1/10 sau se poate face, după caz, un rapel complet.
- Studiul longitudinal confirmă eficienţa tratamentului cu imunomodulator stafilococic în periodontite.
(Studiul integral poate fi accesat la www.parodontologie.ro)

« inapoi

Articol vizualizat de 2606 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805