Logo Info-Sanatate

Platforma educațională Info-Sănătate

Platforma educațională Info-Sănătate

Mai educat I Mai sănătos

Mai educat I Mai sănătos

Ce este Info-Sănătate

Info-Sănătate este o platformă națională de informare video, destinată educației pentru sănătate și promovării unui stil de viață conștient și armonios. Platforma educațională este formată din peste 200 de ecrane LCD și monitoare TV amplasate în sălile de aşteptare din clinici medicale, spitale, policlinici și cabinete medicale, în 73 de oraşe din România.

Grila de programe video

Playlistul are durata de o oră, conține 2/3 programe informativ-educaționale și 1/3 campanii de comunicare-publicitate. Programele video se difuzează fără sonor, pentru a nu deranja activitățile medicale. Grila de programe video include următoarele categorii de spoturi video:
   • Programe educaționale
   • Informații pentru pacienți

   • Perspective
   • Meme pozitive
   • Stare de bine
   • Campanii de conștientizare, informare și prevenție

Programele video pot fi vizualizate online: youtube.com/InfoSanatate.

ABONAMENTE
Clinici, spitale, cabinete medicale

Tarif abonament

Difuzarea programelor Info-Sănătate și a materialelor video de prezentare se realizează în baza unui abonament lunar de 45 lei per ecran, care se achită anual (540 lei). Tariful include administrarea programelor informativ-educaționale, monitorizarea funcționării sistemului video (ecran și calculator), precum și realizarea-difuzarea de anunțuri video destinate pacienților.

Parteneriat

Colaborarea se realizează în baza unui Acord de parteneriat privind educația și informarea pacienților pe durata așteptării în vederea consultațiilor, precum și în vederea susținerii campaniilor de conștientizare și a programelor de prevenție derulate de instituții și organizații non-guvernamentale. 

Pentru a difuza programele Info-Sănătate în locația dumneavoastră vă rugăm să completați formularul de abonament.

Informații pentru pacienți

Play Video
Play Video
Play Video

Programele video destinate pacienților includ trei spoturi cu difuzare permanentă, conform legislației în vigoare: “Drepturile pacienților” și “Obligațiile pacienților” – campanii în parteneriat cu Ministerul Sănătății; Decontarea serviciilor medicale de către CAS” – informații solicitate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Alte spoturi deja realizate pentru urgențe care se pot difuza la cerere: “Primiri urgențe – informații pentru pacienți și aparținători“, “Protocolul de triaj în cadrul unității de primiri urgențe“.

Prezentarea serviciilor medicale / anunțuri

Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Spotul video de prezentare și anunțurile sunt realizate de Info-Sănătate, în baza informațiilor pe care ni le furnizați  folosind formularul onlineAcest tip de material video are maxim 13 paragrafe (max. 2-3 minute). 

Vă recomandăm să afișați informații care sunt de interes general, nu informații foarte specifice sau care sunt de interes doar pentru o categorie restrânsă de pacienți. 

Instalarea și funcționarea echipamentelor indoor TV

Difuzarea programelor video se realizează printr-un calculator conectat la internet, pe care se instalează aplicația Skynet Info-Sănătate, realizată special pentru administrarea ecranelor și a programelor video.

Sistemul de tip indoor TV (digital signage) este compus din:
 – Ecran (display TV, monitor)
 – Calculator
 – Conexiune la internet (stick wifi sau cablu)

Dacă există deja un monitor TV acesta poate fi conectat la platforma video Info-Sănătate prin intermediul oricărui calculator/miniPC cu sistem de operare Windows (pe care va rula aplicația Skynet Info-Sănătate).

Conţinutul editorial şi funcţionarea ecranelor sunt gestionate prin internet de către echipa Info-Sănătate, prin intermediul softului Synet Info-Sănătate, special realizat pentru administrarea platformei.

Cabinetul/clinica/spitalul asigură conectarea la internet şi alimentarea cu energie electrică a echipamentelor.

Programul de funcţionare al ecranelor este stabilit în funcţie de programul locației; este de preferat ca ecranul și calculatorul să fie setat pentru pornire-oprire automată (este important să nu fie scoase din priză).

În cazul în care se utilizează un ecran TV și un calculator separat trebuie setate ambele pentru a se porni-opri automat (calculatorul se setează din BIOS, ecranul TV din meniul ecranului). 

1. Sistem indoor TV cu utilizare scurtă-medie (3-4 ani)

Achiziție din magazine de specialitate: 1.600-2.200 lei 
– Display TV pentru uz casnic: de preferat cu diagonala de minim 32 inci (81 cm) și posibilitatea de pornire-oprire automată, 700-900 lei.
– PC sau Mini PC: min. 2-4GB RAM și hard drive de 32GB, 800-1.200 lei.
– Suport perete/tavan: 50-150 lei.

Opțiune oferită de Samsung România: 2.170 lei
– Display TV 32 inci (81 cm) uz casnic TV HD Samsung UE32N4003A: 780 lei.
– Mini PC extern cu Windows pre-instalat Intel® NUC 7 Essential Mini PC (4GB RAM, spațiu stocare 32 GB, se montează în spatele ecranului): 1.200 lei.
– Suport perete/tavan: 120 lei.
– Cost expediție: 70 lei (include asigurarea).

Display-ul TV Samsung pentru uz casnic are durata de viață de aprox. 3-4 ani (utilizare 12-16 ore pe zi); mini PC-ul Intel durează min. 5-7 ani. Display-ul TV Samsung și/sau mini PC-ul Intel furnizate de distribuitorul Samsung România pot fi achiziționate separat. Ecranele TV pentru uz casnic beneficiază de garanție doar dacă sunt utilizate max. 6 ore pe zi (se pierde garanția prin utilizarea lor peste 6 ore zilnic).

2. Sistem indoor TV profesional cu utilizare medie-lungă (5-6 ani)

Opțiune oferită de Samsung România: 3.090 lei
– Diagonala ecranului: 32 inci (81 cm), model Samsung LH32DCEPLGC/EN, 1.700 lei

– Mini PC extern cu Windows pre-instalat Intel® NUC 7 Essential Mini PC (4GB RAM, spațiu stocare 32 GB, se montează în spatele ecranului): 1.200 lei.
– Suport perete/tavan: 120 lei.

– Cost expediție: 70 lei (include asigurarea).
* Durata de funcționare recomandată: 16 ore pe zi, 7 zile pe săptămână (min. 5-6 ani).

Info-Sănătate nu comercializează sisteme indoor TV, caracteristicile echipamentelor sunt oferite în scop informativ (prețurile includ TVA). În formularul de abonament puteți specifica dacă doriți să achiziționați echipamente Samsung și vom direcționa cererea dumneavoastră către Activ Invest, distribuitorul autorizat Samsung România. Acesta oferă și posibilitatea de a instala sistemul pe perete prin intermediul echipei tehnice proprii (costul variază în funcție de localitate). 

Activitățile de prevenție sunt o componentă esențială și strategică a sistemului național de sănătate, aspect menționat și de Standardele de acreditare a Spitalelor elaborate de Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor.

REFERINȚA 6, “DREPTURILE PACIENTULUI ȘI COMUNICAREA” (DPC)
DPC. 1 Planul strategic al instituției are înscrise prevederi referitoare la drepturile pacientului.
1.1 Instituția a adus la cunostința personalului și a pacienților prevederile legale privind drepturile pacientului.
– drepturile pacientului sunt afișate în toate sectoarele de activitate ale spitalului.
DPC. 10 Politica instituției urmărește respectarea drepturilor pacientului, informarea și educarea lui.

În vederea acreditării se trimite un playlist în format pdf unde sunt evidențiate toate campaniile de educație și informare, precum și spoturile privind drepturile pacienților, obligațiile pacienților și informarea privind tarifele decontate de CAS.

Campanii de comunicare

Spațiul de difuzare alocat pentru campanii de comunicare este de 1/3 din playlistul de programe video. Toate spoturile difuzate respectă prevederile Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii cu actualizările aferente.

Research

Info-Sănătate este membru al Asociației Române pentru Măsurarea Audiențelor (ARMA). Procedurile de măsurare a audienței și softul de audiență Digital Signage TV Analytics au fost realizate de GBD Research cu sprijinul Info-Sănătate, sub supervizarea comitetului tehnic ARMA. Informații suplimentare: www.ds-analytics.tv.

Monitorizare

Rapoartele lunare sunt disponibile online.
Exemple de rapoarte:
Raport online: total impressions/screen
Raport online: sample screenshots
Rapoartele lunare sunt emise automat de către softul Skynet Info-Sănătate și sunt expediate pe mail în primele 5 zile lucrătoare ale următoarei luni.

Tipuri de campanii

Audiența anuală este de 1.414.000 persoane, din care 59% vizionează cu interes programele video, astfel că mesajele ajung la 834.700 de persoane (Net Reach cu Ad Recall, 221 ecrane LCD și monitoare TV).
* Durată spot 10-30 sec., difuzare recomandată de 4 ori pe oră.

67% din audiență e formată din Light TV Viewers (persoane care vizionează programele TV mai puțin și sunt greu de atins exclusiv pe TV). Campania derulată pe platforma Info-Sănătate adaugă Ad Frequency (între 2+ și 10+) la expunerea deja existentă pe TV.
* Durată spot: 10-30 sec., difuzare de 4 ori pe oră.

Info-Sănătate oferă producția spotului pentru campanii de comunicare calitativă (content marketing); serviciile includ analiza de brand, selecția a 6-7 idei esențiale despre calitățile produselor și realizarea spotului conform storyboardului agreat. Pentru campanii de minim 6 luni, Info-Sănătate asigură gratuit adaptarea-editarea spotului pentru formatele specifice YouTube, Facebook și Instagram (descarcă brief-ul).
* Durată spot: 30 sec., difuzare de 4 ori pe oră.

Realizarea și difuzarea de comunicate în format video. Adaptarea mesajelor la formatul video se poate realiza de Info-Sănătate, la cerere. 
* Durată spot: 30 sec., difuzare de 2 ori pe oră.

Campanii cu coduri de reducere sau vouchere pentru diverse produse / magazine online / farmacii, concursuri etc.
* Utilizatori de smartphones: 45% din audiența totală

Studiul de eficiență a campaniei se realizează la cerere de către partenerii de research (Nielsen/GBD Research), pe un eșantion de min. 350 de persoane, în locații din București unde se difuzează programele Info-Sănătate (vizualizează un studiu realizat de Nielsen Romania).

Contact

Asociația Info-Sănătate DigitalNet
Str. Emanoil Porumbaru nr. 82-84, ap. 2
București, sector 1, 011428
Tel/Fax: 021.668.51.12
office@info-sanatate.ro
www.youtube.com/infosanatate
www.info-sanatate.ro

Abonamente clinici/spitale/cabinete medicale
Viorica Muntean – tel: 0730.188.187

viorica@info-sanatate.ro

Tehnic, IT
Claudiu Călin – tel: 0724.326.132
claudiu@info-sanatate.ro