Utilizator nou? Inregistreaza-te | Ai pierdut parola?

LOGIN      
Boli si tratamente
vezi toata lista

Sondaj

Pe durata internării v-aţi cumpărat singur/ă unele materiale sanitare?

 DA.
 Nu.

Statistici online

Astazi este: 7 Feb. 2016
Ora 11:25 PM
17 vizitatori online
6516 utilizatori inregistrati

Load time: 0.19 s
 

Hiperdia Prima Bucureşti Colentina deţine singurul aparat RMN deschis din ţară

Hiperdia Prima Bucureşti Colentina deţine singurul aparat RMN deschis din ţară

Cu 10 ani în urmă, la Braşov, câţiva investitori români şi israelieni puneau bazele primei clinici Hiperdia, care activa în domeniul serviciilor de diagnostic imagistic.

de Laura Matei

 

Interviu cu Dr. Bratu Ana Magdalena, medic primar radiologie - imagistica medicala, doctor in medicina in cadrul Hiperdia Prima Bucuresti Colentina.
Astazi, lantul de centre medicale Hiperdia numara 17 locatii in mai multe orase ale tarii, iar asistenta medicala in aceste centre acopera peste 20 de specialitati medicale, peste 20 de explorari functionale si investigatii paraclinice si mai mult de 300 de tipuri de analize de laborator. Odata cu preluarea clinicilor Pro-Life, compania brasoveana spera sa devina lider in domeniu si pe piata din Capitala.

Ce servicii oferiti in clinica Hiperdia Prima Bucuresti?
Majoritar, serviciile sunt de radiologie si imagistica medicala: radiologie, ecografie, mamografie, computer tomograf, rezonanta magnetica. Avem si un aparat de masurat osteodensitometria. Ca principiu, clinicile Hiperdia sunt bazate pe radiologie si imagistica, dar exista locatii unde avem si laboratoare de analize medicale.

Ce particularitate are clinica dvs.?
Intr-adevar, clinica aceasta din Bucuresti are o particularitate fata de celelalte: suntem singurii care detinem un aparat de rezonanta magnetica open (deschis), exceptional pentru persoane claustrofobe si pentru cele care au metale in corp.

Ce preturi aveti?
Suntem clinica cu cele mai ieftine preturi. Firma are o deviza si va asigur ca nu sunt vorbe in vant: deviza este „Cu oameni pentru oameni“. incercam sa mentinem niste preturi pe care oamenii sa si le poata permite. E greu de spus „oricine sa si le poata permite“, dar toate clinicile Hiperdia se afla in relatie cu Casele de Asigurari de Sanatate.

Ce ne spuneti despre concurenta?
Concurenta este acerba. Ganditi-va ca avem la cativa metri in spatele cladirii noastre, chiar in aceasta curte, o firma cu un aparat de rezonanta magnetica. La doua statii de noi este o alta firma concurenta, deci... va puteti imagina...

Totusi, aveti multi pacienti...
Da, avem, in medie pe zi 35 de pacienti la CT (computerul tomograf) - multi nu au o examinare, au 2-3 chiar 4 examinari - si 25 de examene de rezonanta magnetica.

De unde va recrutati specialistii?
Echipa nu este foarte mare, se prefera un numar restrans de specialisti, dar dedicati meseriei si loiali firmei. Exista o perioada de proba de 3 luni si, in functie de rezultate, se decide daca vom continua colaborarea. Dar sa spunem ca avem o anumit „fler“ in a-i selecta. si toti au cursuri si stagii de perfectionare in strainatate.

Unde credeti ca sunt cele mai performante servicii de imagistica medicala din lume?
Exista doua scoli de radiologie in lume: una anglo-americana, foarte buna, dar cu un sistem complet diferit de cel european, si exista scoala franceza, iar noi suntem creatia scolii franceze de radiologie. Este mai apropiata de realitatea noastra. si profesorii nostri, de la care am invatat, tot scoala franceza o au. Iar contactele noastre cu Societatea de Radiologie din Franta sunt foarte stranse.

Ce pregatiti pentru viitor?
In viitorul apropiat, se va realiza aici o manevra interventionala numita vertebroplastie sub ghidaj CT, care nu este o manevra deschisa, ce necesita si recuperare postoperatorie, ci se face doar sub sedare. Vom deschide si un cabinet de litotritie, cu specialisti urologi, unde, popular spus, se vor „sparge“ pietrele de la rinichi. Deci, pacientul scapa de operatie. Interventia se practica in clinicile mari, dar cum foarte multa lume sufera de litiaza renala, am decis sa introducem si noi acest serviciu.

Hiperdia Prima Bucuresti Colentina www.hiperdia.ro Director medical: Prof. Dr. Constantin Zaharia; Sos. Stefan cel Mare 19-21; Tel.:021/3117371; 021/3117372

« inapoi

Articol vizualizat de 46630 cititori

PUBLICITATE

 
 
Spitale si centre medicale
Harta Spitale si Centre Medicale

Recomandare video
De ce ai nevoie de dosar ortodontic inainte de tratament   De ce ai nevoie de dosar ortodontic inainte de tratament

Afla de ce ai nevoie de dosar ortodontic inainte de tratament. Nu acceptati sa purtati aparat dentar daca medicul nu va cere acest dosar. Dr. Uzunova Dimana, medic ortodont, va explica motivele.

vezi toate video »

© Reteaua Info-Sanatate, 2008-2016 | Conditii de utilizare | Statistici Info-Sanatate.ro
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805

   
Adnet

Developed by OPUSDESIGN