Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Medicamentul Twynsta reduce tensiunea arterială

Medicamentul Twynsta reduce tensiunea arterială

Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat Twynsta, medicamentul care în combinaţie fixă asigură reducerea eficientă şi semnificativă a tensiunii arteriale pe durata a 24 de ore.

14 Oct. 2010

 

Aprobarea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) vine după evaluarea studiilor clinice Twynsta, care au demonstrat:

- Reduceri semnificative ale tensiunii arteriale de până la 50 mmHg la pacienţii hipertensivi cu risc suplimentar, precum cei obezi, cu sindrom metabolic sau diabet;
- Controlul eficient al tensiunii arteriale pe întreaga perioadă a 24 de ore pentru 82,7% dintre pacienţi;
- O bază solidă de evidenţe ce demonstrează beneficiile cardiovasculare ale amlodipinei şi telmisartanului – singurul antagonist de receptor de angiotensină (AAII) cu indicaţie de protecţie cardiovasculară.

Medicamentul este o nouă combinaţie fixă pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, cu eficacitate crescută şi bine tolerată între telmisartan, un antagonist de receptor de angiotensină (AAII) şi amlodipină, un blocant al canalelor de calciu (BCC). Aceasta asigură reduceri ale tensiunii arteriale de până la 50 mmHg şi controlul eficient al tensiunii arteriale pe întreaga perioadă a 24 de ore pentru până la 83% dintre pacienţi.

Twynsta determină o reducere semnificativă a tensiunii arteriale pentru o vastă categorie de pacienţi, care include pacienţi cu hipertensiune uşoară, moderată şi severă. În mod aparte, combinaţia este eficientă la pacienţii hipertensivi cu risc cardiovascular suplimentar, cum sunt cei obezi, cu sindrom metabolic sau diabet.
Atât telmisartan, cât şi amlodipina beneficiază de o bază solidă de evidenţe ce demonstrează beneficiile cardiovasculare ale acestor tratamente.

Profesorul Michael Böhm, Directorul şi Şeful Departamentului de Medicină Internă şi Cardiologie din cadrul Universităţii Saarland, Germania, a declarat: „Pentru pacienţii cu risc foarte crescut de boli cardiovasculare – care sunt pacienţi cu tensiune arterială foarte crescută – această combinaţie va oferi avantaje superioare folosirii agenţilor în monoterapie, poate chiar eficienţă superioară comparativ cu alte terapii combinate. De asemenea, este bine tolerată şi pacienţii pot avea mai puţine efecte secundare decât în monoterapia cu amlodipină. Ambii agenţi au o relevanţă crescută pentru medici, deoarece riscul întreruperii tratamentului de către pacienţi este mai scăzut.”

Aprobarea Twynsta de către Comisia Europeană vine după evaluarea a trei studii clinice pivot. Rezultatele acestor studii arată că medicamentul:

- În concentraţia de 40-80 mg/5-10 mg oferă o reducere consistentă şi semnificativ mai mare a tensiunii arteriale, comparativ cu monoterapiile respective;
- În concentraţia de 80 mg/10 mg, 82,7% dintre pacienţi au un control eficient al tensiunii arteriale pe întreaga perioadă de 24 de ore.

În plus, rezultatele unui studiu recent dublu-orb, randomizat, controlat, efectuat la pacienţii cu hipertensiune arterială severă (TEAMSTA severă HTN), au arătat că Twynsta reduce tensiunea arterială sistolică cu o medie de aproape 50 mmHg.
Această reducere puternică, observată la aproape jumătate din pacienţi, este printre cele mai mari reduceri ale tensiunii arteriale obţinute în studiile antihipertensive.

Profesorul Klaus Dugi, Corporate Senior Vice President Medicină, Boehringer Ingelheim, a declarat: „Suntem încântaţi de obţinerea aprobării europene pentru Twynsta. Studiile au arătat că este eficient şi bine tolerat de o vastă categorie de pacienţi hipertensivi, inclusiv cei cu factori de risc suplimentari, precum diabet şi obezitate, şi suntem încrezători că medicamentul va reprezenta o opţiune de tratament importantă, atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi, în menţinerea unui control eficient al tensiunii arteriale.”

Hipertensiunea arterială este principalul factor de risc cardiovascular şi este responsabilă pentru mai multe decese decât orice alt factor, cum ar fi hipercolesterolemia, diabetul zaharat şi fumatul.  O meta-analiză complexă a 61 de studii, care au înrolat aproximativ 1 milion de pacienţi sugerează că o reducere de 2 mmHg a tensiunii arteriale sistolice scade riscul de evenimente cardiovasculare severe, cum ar fi infarctul miocardic şi accidentul vascular cerebral, cu 7-10%.

Twynsta a fost aprobat de FDA în SUA în octombrie 2009. Boehringer Ingelheim depune toate eforturile ca această nouă opţiune de tratament să fie disponibilă pentru pacienţi şi medici în cel mai scurt timp posibil.

Boehringer Ingelheim

Grupul Boehringer Ingelheim face parte din primele 20 de companii farmaceutice la nivel global. Cu sediul central în Ingelheim, Germania, compania operează în întreaga lume având 142 de filiale în 50 de ţări şi peste 41.500 de angajaţi. De la înfiinţarea sa în anul 1885, această companie care este deţinută de o familie a fost dedicată cercetării, dezvoltării, producerii şi distribuirii de produse valoroase la nivel terapeutic pentru medicina umană şi veterinară.

În anul 2009, Boehringer Ingelheim a înregistrat vânzări nete în valoare de 12,7 miliarde euro, investind 21% din vânzările sale nete în cercetare şi dezvoltare, pe cel mai mare segment de activitate al companiei, medicamentele cu prescripţie.

Pentru mai multe informaţii accesaţi: www.boehringer-ingelheim.com.
« inapoi

Articol vizualizat de 3230 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805