Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Lege: Farmaciile pot avea si activitate de distributie en-gros

Lege: Farmaciile pot avea si activitate de distributie en-gros

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care permite farmaciilor să aibă şi acitivităţi de distribuţie en gros a medicamentelor.

22 Mai 2017

 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi, in data de 18 mai 2017, o modificare la Legea Reformei în sănătate, care permite farmaciilor să aibă şi acitivităţi de distribuţie en gros a medicamentelor.

Astfel, preşedintele a semnat un decret "privind promulgarea Legii pentru modificarea alin. (2) al art. 800 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii", scrie Mediafax.

Luna trecuta, site-ul de activism civic De-clic.ro a lansat o petitie prin care cerea Presedintelui Klaus Iohannis sa nu promulge aceasta lege.

Dacă această lege va fi promulgată, până și farmacia noastră de la colț de stradă va rămâne fără medicamentele pe care ne bazăm. De ce? Pentru că, prin legea exportului paralel, farmaciile pot alege dacă vând medicamentele pacienților, la un preț mai mic, sau le exportă pentru un preț mai mare, arata autorii petitiei promovate de de-clic.ro si semnata de aproape noua mii de persoane.

Acest lucru ar fi un dezastru pentru fiecare pacient - medicamentele nu există “în stoc”, ele sunt produse în baza unor estimări ale bolnavilor existenți și a unui consum aproximativ. Așadar, există riscul ca numărul limitat de pastile produse să fie vândute pentru profit în afara țării și să nu mai ajungă la pacienții de aici.

Foto: Pexels

« inapoi

Articol vizualizat de 625 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017